DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21588660,41%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Almanya’da Sperm Sayısındaki Düşüş Alarm Veriyor

Almanya’da Sperm Sayısındaki Düşüş Alarm Veriyor

ABONE OL
Mayıs 5, 2024 13:01
Almanya’da Sperm Sayısındaki Düşüş Alarm Veriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bild am Sonntag Gazetesi, Erkeklerdeki Sperm Sayısındaki Azalmanın Detaylarını İnceledi

Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Bild am Sonntag, 1970’lerden bu yana erkeklerdeki sperm sayısındaki düşüşe dikkat çekti. Gazete, 1970’lerde erkeklerin milimetre başına ortalama 100 milyon sperm taşıdığını ancak günümüzde bu sayının 50 milyona kadar düştüğünü açıkladı.

Çevresel Faktörler ve Beslenme Alışkanlıkları Sperm Sayısını Etkiliyor

Özellikle 40 ve 50’li yaşlardaki erkeklerde sperm sayısındaki azalmanın daha belirgin olduğunu belirten bilim insanları, çevresel faktörlerin, beslenme alışkanlıklarının, stresin, alkol ve sigara tüketiminin bu durumu tetiklediğini vurguladı.

Ürolog ve Cinsel Danışmanlar Uyarıyor

Münih’te görev yapan ürolog Chaya Swamy, “Eğer çocuk sahibi olmak istiyorsanız, cinsel ilişkide bulunma sıklığınızı ayarlayın. Her 2-3 günde bir ilişkiye girmek sperm hücresi sayısını artırabilir” şeklinde uyarılarda bulundu. Cinsel danışman Jana Förster ise, sağlıklı bir sperm kalitesi için bol sebze ve vitamin tüketiminin önemine değindi.

Sağlıklı Yaşam Tarzı Önerileri

Förster, alkol ve sigara tüketiminden kaçınılması gerektiğini, stres faktörünün azaltılması gerektiğini belirtirken vücut ısısının da sperm kalitesini etkilediğine dikkat çekti. Sıkı iç çamaşırlarının vücut ısısını artırabileceğini söyleyen Förster, bol iç çamaşırı giymenin daha sağlıklı olabileceğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.