DOLAR 32,2253 -0.06%
EURO 34,6633 -0.06%
ALTIN 2.395,410,10
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD ve Avrupa Piyasalarında Son Durum

ABD ve Avrupa Piyasalarında Son Durum

ABONE OL
Mart 14, 2024 10:00
ABD ve Avrupa Piyasalarında Son Durum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’de Piyasalar

ABD’de bu hafta açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) şubatta tahminlerin üzerinde artış kaydetmesine rağmen, Fed’in faiz indirimlerine haziranda başlayabileceğine ilişkin beklentiler değişmedi. Bugün açıklanacak ÜFE verisinin enflasyon verilerini destekleyip desteklemeyeceği merak konusu.

Avrupa’da Piyasalar

Avrupa’da Almanya hariç olmak üzere borsalarda genel olarak pozitif bir seyir hakim. Euro Bölgesi’nde sanayi üretimi beklentilerin altında kaldı. ECB üyeleri, faiz indirim kararının önümüzdeki toplantılarda gelebileceğine işaret ediyor.

Asya’da Piyasalar

Asya piyasalarında Japonya Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararı belirsizliğini korurken, Çin’de Şanghay bileşik endeksi yatay seyir izliyor. Güney Kore ve Japonya’da ise artışlar kaydedildi.

Türkiye’de Piyasalar

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi dün değer kaybı yaşarken, dolar/TL dalgalı bir seyir izledi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’de enflasyonu düşürme politikalarının olumlu sonuçlar vereceğini belirtti.

Önemli Veriler

ABD’de bugün üretici enflasyonu, haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve perakende satış verileri açıklanacak. Türkiye’de ise konut satış istatistikleri ve haftalık para ve banka istatistikleri takip edilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.